verhalenwinkel-etalage.nl

verhalen

Verhalen uit het keukenkastje ( Kees)

Eerst zat er in het keukenkastje: kofiie, brood, pindakaas. Meer niet. Ik kookte niet. Dit is het kruidenkastje. Op die potjes moeten nog etiketjes geplakt, die doe ik er nu in. Het zijn potjes waar eerder Calamataolijven in zaten, van de Albert Heyn.

Verhalen uit het keukenkastje ( Karina)

Soms koop ik iets omdat ik de verpakking zo mooi vind.

abrikozengelei
abrikozengelei

Verhalen uit het Keukenkastje (Aimée 1)

impressie interieur keukenla anno 2015
impressie interieur keukenla anno 2015

Verhalen uit het keukenkastje (Aimée 2)

Gedroogde garnalen: ooit 17 jaar geleden voor een bijzonder gerecht aangeschaft tijdens ons verblijf in Hongkong. In de verhuiscontainer mee terug gegaan naar Amsterdam en daarna nooit meer aangeraakt. Maar gedroogd is gedroogd en kan je die garnalen hier wel kopen? Ze ruiken (stinken?) nog steeds naar Hongkongse markten. Bewaren of in de vuilniszak?

Verhalen uit het keukenkastje (Aimée 3)

Deze is duidelijker; ten minste houdbaar tot mei 1994.

Thuis in Oost: 15 juni 2014: Robert Aspeslagh

Amsterdam. Oost. Het is voorjaar 1954. Ik voel me ellendig; ik heb buikpijn. De dokter komt. 'Dat wordt een ziekenuisopname,' bromt hij. 'Een blinde darm.'

De volgende dag, want dringend vond men het niet, volgt de operatie. Ik word wakker aan het infuus: een buikvliesontsteking. In die tijd een kwestie van weken in een ziekenhuisbed. Veel tijd om om je heen te kijken.

Loop nu bij het OLVG naar binnen. Rechts door de ramen zie je een tuin. Die was er ook in 1954. Daarmee houdt in mijn herinnering elk beeld op. Ik lag in een zaal die op de kop langs de breedte van die tuin lag. Grote stalen ramen keken uit op een terras; daar achter de tuin met veel groen die tot de Camperstraat liep.

De naam 'OLVG' het 'Onze Lieve Vrouwe Gasthuis' zegt het al: een rooms-katholiek ziekenhuis. De hoofdzuster was een non. De andere verpleegsters, in mijn herinnering, waren dat niet. Van die hoofdzuster, de non, staat het beeld in mijn hoofd gegrift. Niet meer hoe zij er uitzag, wel wat zij deed. Hoewel, ik vond haar breed en sterk

Als een patiënt om welke reden het bed verliet, reed zij dat bed het terras op. Zij stroopte haar mouwen op en bond haar verpleegstershabijt bij elkaar. Zij haalde de lakens van het bed en lichtte de matras ervan af. Bij zich had ze een grote emmer met sop en ontsmettingsmiddel en een stevige, harde borstel.

Daarmee ging ze in de weer. Ze schrobte het hele bed dat het een lieve lust was. Geen hoekje, geen gaatje, geen stukje staal sloeg zij over, de non-hoofdzuster. Vervolgens reed ze het bed weer naar zijn plaats.

Zij moest het goede voorbeeld geven, vond ze. Ik keek er als jongetje van dertien jaar naar. Onvergetelijk is de indruk die zij op mij heeft gemaakt. Ach, ik heb het er niet slecht gehad. Dat kan iedereen begrijpen.

Robert Aspeslagh

Opgwekt blaffen

Opgewekt blaffen

Over opgewekt blaffen

Over opgewekt blaffen

 

Toen we hier in de Cruquiusbuurt rondliepen, viel het ons meteen op. Wat lopen er hier veel mensen met honden! Daar moeten we iets mee.

Zo is het idee van de groeitentoonstelling tot stand gekomen. Op dit moment hangt er al een aantal foto’s; mensen met honden maakten een foto van hun hond en vertelden over hun viervoeter. Dat verhaal hebben we bij de foto gehangen.

 

De tentoonstelling mag groeien. Heel graag zelfs!

Dus bel of mail ons gerust om een afspraak te maken. Het hoeft niet langer dan vijf minuten te duren.

 

Anne van Delft en Peet van Duijnhoven

 

 

 

De Verhalenwinkel vangt verhalen op en prikkelt mensen om zelf met hun verhaal te komen. Meestal werken wij met groepen mensen die iets met elkaar gemeen hebben: hun leeftijd, hun beroep, hun buurt. We kijken of er specifieke onderwerpen zijn die spelen.

Vervolgens zoeken we een passende manier om de verhalen te presenteren, in de etalage te zetten.

 

www.verhalenwinkel-etalage.nl                       06-15028046

 

Dit is echt een hondenplek.

Je kent hier alle honden.

Je kent de namen van de honden.

Je noemt de mensen

met de naam van de hond.

page loading